Picture reput koululaisille Nepalissa!

Picture reput koululaisille Nepalissa!

On todella hienoa tehdä töitä merkkien kanssa jotka osaavaat ajatella myös isoa kuvaa…Picture Organic Clothing tekee juuri tätä, ja paljon! Olen tuntenut Picturen perustajat Julienin, Jeremyn ja Vincentin nyt kolme vuotta, ja täytyy sanoa että olen todella ihmeissäni miten äijät osaa viedä tätä alaa eteenpäin aivan mielettömällä tahdilla.

Jo se että kaikki tuotteet tehdään kierrätys- ja luomumateriaaleista, mutta se kaikki muu tekeminen ja ajattelutapa tehdä asiat ”vihreämmin” on aivan huikeaa. Kaikki pienet asiat otetaan huomioon, jotta varmasti saadaan luontoa säästettyä mahdollisimman paljon.
Yksi todella hieno esimerkki on laskutakkien sisävuoret. Kun avaat Picturen laskutakin ja katsot sisävuorta, niin näet että se on kuin tilkkutäkki. Kaikki pienet sisävuoren osat on tehty erivärisistä kangaspaloista. Niihin on käytetty ”recovery fabrics”-kankaita, eli tehtaiden ylijäämä kangasta. Idea tähän syntyi kun Julien ja Jeremy vierailivat ompelimotehtaalla Kiinassa, jossa Picturen takit valmistetaan. Tehtaan takapihalla oli valtava kokko, jossa paloi kankaita koko päivän. Kun pojat kysyivät tehtaan omistajalta että miksi poltat kankaat, hän vastasi että hänellä ei ole tilaa tehtaassaan varastoida jämäpaloja. Julien kysyi tehtaan omistajalta että voitteko käyttää nuo jämäpalat meidän takkeihin, niin hukkaa ei synny niin paljon ja sinun ei tarvitse polttaa niitä. Tämä sopi tehtaan omistajalle, ja näin ollen sisävuoret takeissa on aina värikkäitä. Myös jokainen takki on tästä syystä yksilö, koska kukaan ei vaikuta siihen minkä palan jokainen yksittäinen ompelija laittaa millekin kohtaan takkia. Täytyy siis olla todella hyvä onni, että löytää kaksi täysin identtistä takkia.

Jätkillä on joka vuosi myös kasa uusia innovaatioita tuotteisiin, sekä siihen miten tuotteet voidaan tehdä kierrätysmateriaaleista. Myös tuotteiden uusiokäyttöön tulee kokoajan lisää ideoita.

Eilen Picture julkaisi uuden tiedotteen todella hienosta hyväntekeväisyys teosta. Vuonna 2014 Picturelle tuli 200 reppua joissa oli hyvin mitätön valmistusvirhe, sisävuoren tikkauksessa oli pieni heikko kohta. Mutta Picture ei halunnut laittaa näitä myyntiin, vaan lahjoitti reput mielummin hyväntekeväisyyteen. Julienin appivanhemmat tekevät hyväntekeväisyystyötä Nepalissa koululaisten kanssa, joten Picture antoi 200 reppua heidän organisaatiolleen, ja Nepalissa on nyt monta onnellista uuden koulurepun omistajaa!

 

Sweet Spotin nettikaupasta löydät laajan valikoiman Picture Organic Clothing tuotteita, joihin kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa.
Picture tuotteet

Picturen historia
Picturen ympäristöohjelma

 

Ride For Future!

Comments are closed