Picture Organic Clothing, Iceland ProKnit takki

Picture Organic Clothing voitti viidennen kerran peräkkäin ISPO Gold Winner palkinnon, innovaatio ja kestävän kehityksen kategoriassa! Tällä kertaa palkinnon sai Picture Iceland ProKnit takki.

ISPO on maailman isoin talviurheilu ja outdoor-alan messu, ja se järjestetään vuosittain Munchenissä, Saksassa. ISPO on ammattimessu, eli sinne ei saa lippua muuten kuin työskentelemällä yrityksessä, joka toimii jollain tapaa alalla. Merkit esittelevät messuilla seuraavan kauden mallistojaan ja uusia innovaatioita. Tänä vuonna messuilla oli yli 85 000 kävijää.

Picture patentoi ProKnit kangas teknologian, joka tulee olemaan erittäin suuressa roolissa tulevaisuuden outdoor- ja laskuvaatteissa. Tähän asti kaikki ulkoiluvaatteet on valmistettu kudotusta kankaasta. Picture haastaa tämän ajatuksen ja alkaa valmistaa vaatteita myös neulotusta kankaasta. Neulottu kangas on erittäin rohkea ja innovatiivinen valinta materiaaliksi. Se mahdollistaa tuotteisiin aivan uusia ominaisuuksia. Alla listaus keskeisimmistä uusista ominaisuuksista.

– Hengittävyys
ProKnit Series on siis neulottua kangasta perinteisen kudotun sijaan. Polyesterlanka neulotaan siis villapaidan tapaan. Kun kangas neulotaan, voidaan lankaan tehtävien silmukoiden kokoa muuttaa kankaan eri alueilla. Tämän tekniikan avulla takkiin voidaan siis rakentaa paremmin hengittäviä alueita esim. selkään sekä kainaloihin, ja etupuolelle voidaan rakentaa tiiviimpi kangas joka pitää paremmin tuulta.

– Istuvuus
Kudotussa kankaassa materiaalin venyvyys saadaan aikaan vain elastaania lisäämällä polyesterlangan sekaan. Neulotussa kankaassa on luonnostaan venyvyyttä 1,5 kertaisesti kudottuun verrattuna. Tämä venyvyys antaa laskettelijalle/lumilautailijalle sekä ulkona liikkujalle kaikista parhaan istuvuuden sekä vapauden liikkeelle. Takissa on myös erittäin vähän saumoja, joka edesauttaa niin istuvuutta kuin vedenpitävyyttäkin.

– Vedenpitävyys ja PFC-kemikaalivapaa pinnoite.
Vaikka kangas on rakenteeltaan erittäin harvaa ja iso aukkoista jollain alueilla, on takki vedenpitävä sen kalvon ansiosta. Takissa on Picturen oma R-PET 25K/20K kalvo.
Yksi Picturen koko ensi talven malliston isoin asia ja uudistus on 100% PFC-kemikaalivapaa vettähylkivä pinnoite, Teflon EcoElite, jonka on kehittänyt firma nimeltä Chemours.
PFC-kemikaalit ovat ympäristölle erittäin vaarallisia ja auheuttavat myös ihmiselle syöpää.

– Kulutuskestävyys
Takki on suunniteltu ”Body mapping” idealla, eli takissa on eri paksuista materiaalia eripuolilla takkia. Esimerkiksi hartioiden ja niskan alueella on paksumpaa kangasta, jotta se kestää paremmin hankausta esim. repusta. Keskiselässä ja kainaloissa on taas ohuempaa kangasta jotta se hengittää paremmin kun kehosi kuumenee.

– Eko konsepti ja sertifikaatit
Iceland ProKnit takki on valmistettu 100% kierrätysmuovista valmistetusta polyesteristä. Kangas on Greenplus ja Bluesign hyväksytty sekä 100% PFC-kemikaalivapaa.

Picturen Iceland ProKnit takki tulee markkinoille ensi syksynä, löydät sen myös Sweet Spotin valikoimasta!

Picture Organic Clothing on erittäin ylpeä kaikista tuotteistaan sekä innovaatioistaa. Picture haluaa olla myös alalla edelläkäviä ja siksi Picture käyttää ensimmäisenä merkkinä maailmassa koko mallistossaan PFC-kemikaalivapaata vettähylkivää pinnoitetta. Toivottavasti myös muut merkit seuraavat perässä, koska PFC-kemikaalit ovat erittäin vaarallisia niin luonnolle, kuin myös ihmisille ja eläimille.

Comments are closed