Paul Couderc – My War II

Innovatiivisuudella on hintansa. Harjoittelu, tunteiden hallinta, uhrautuminen, sitkeys, kärsimys…se vaatii rohkeutta ja sisua.

Paul Coudrecilla on tätä kaikkea ja enemmän!

Erittäin tyylikäs pyöräilypätkä, ja näyttää hyvin sen puolen mitä kaikkea uusien temppujen ländääminen vaatii. Ei osu aina ekalla!

In Gora laskuleffa katsottavissa ilmaiseksi 24 tunnin ajan!

Picture Organic Clothing:n tuottama laskuleffa, In Gora, on katsottavissa ilmaiseksi 24 tunnin ajan alkaen klo. 19.00 Sunnuntaina!

In Gora on Picture Organic Clothing:n ensimmäinen itse tuotettu laskuleffa, mutta ei varmasti viimeinen. Leffalla on mukana kaikki Picturen Family tiimin lumilautailijat ja laskettelijat, joista yhtenä suomalainen Janne Lipsanen. In Gora eroaa paljan perinteisesti laskuleffoista, koska siinä ei ole laskijoilla omia osioita vaan leffaan on kuvattu koko tiimin reissu Euroopan läpi asuntoautoksi muutetulla amerikkalaisella koulubussilla!

Leffalla käydään erittäin hienoilla pakoilla laskemassa ja samalla levitetään lumilautailua ja laskettelua paikkoihin joissa niitä ei joka päivä näe.

Jos haluat olla mukana Picture Organic Clothing:n tarinaa, niin nyt löydät meidän nettikaupasta erittäin laajan valikoiman Picturen tuotteita tarjoushinnoin!

PICTURE ORGANIC CLOTHING MÄRKÄPUVUT

Picture Organic Clothing on kehittänyt yhteistyössä Thaimaalaisen märkäpukuja valmistavan jättitehtaan, Sheico:n, kanssa täysin uuden märkäpukumateriaalin; NaturalPrene!

Tähän asti suurin osa markkinoilla myytävistä märkäpuvista valmistetaan neopreenistä, joka on erittäin paljon luontoa kuormittava materiaali ja miltei mahdoton kierrättää. Sen valmistukseen käytetään erittäin paljon bensiiniä ja liuttomia. Nämä raaka-aineet eivät missään nimessä oli hyviä luonnolle eikä myöskään ihmiselle, kun ne ovat kosketuksissa ihoon.
Vaihtoehtoisia materiaaleja on ollut aikaisemmin myös muilla merkeillä, mutta yleensä niissä on ollut heikkoutena joko materiaalin jäykkyys tai lämpöarvot.

NaturalPrene on lämpöarvoltaan täysin vastaava neopreenin kanssa, eli Picturen puvuilla pärjäät erittäin hyvin myös Suomen joskus jopa hyisissä vesissä. NaturalPrene on myös neljään suuntaan venyvä materiaali ja se venyy jopa 3,8 kertaisesti alkuperäisestä koosta.
NaturalPrene materiaalista 85% on luonnon kumia joka kerätään Malesiasta, ja loput 15% on synteettistä kloori-vapaata kumia.
Pukujen sisä- ja ulkovuoret on valmistettu aina 100% kierrätysmuovista valmistetusta polyesterkankaasta, joka pienentää pukujen hiilijalanjälkeä entisestään.
NaturalPrene on myös erittäin hyvä materiaali niille ihmisille, jotka eivät olet voineet käyttää märkäpukua aikaisemmin iho-ongelmien takia. Tämä siistä syystä että Picturen NaturalPrene:ssä ei käytetä ihoa ärsyttäviä kemikaaleja.

Picturen puvut eroavat paljon muiden merkkien puvuista myös muutenkin, kuin pelkän materiaalin suhteen. Puvuissa on paljon innovaatioita ja ideoita myös surffaus märkäpukujen ulkopuolelta.
Esimerkiksi leikkauksissa on otettua paljon mallia thriatlon puvuista. Surffaus märkkäreissä useasti puvun saumat kulkevat olkapäiden ja lapojen kohdalla, ja näin ollen vastustavat paljon käsien liikettä. Saumat joutuvat näillä kohdilla myös kaikista kovimmalle rasitukselle, koska käsien liikettä on kaikissa vesiurheilulajeissa paljon.
Picturen puvuissa leikkaukset on suunniteltu niin että ne eivät vastusta mitään käsien liikettä esim. surffatessa meloessa.
Leikkauksissa on myös mietitty paljon ylävartalon liikkumista silmällä pitäen kite- ja wakeboardausta. Olkapäille ja hartioille on jätetty enemmän tilaa, joka helpottaa erityisesti kite boardauksessa ja cable wakeboardauksessa, jossa ollaan paljon kädet ylhäällä.
Hihoissa on myös silikooni kuviointi joka auttaa saamaan paremman ”pidon” veteen kun melotaan aaltoa kiinni. Myös tälläisellä pikkuseikalla on iso ero siihen kuinka paljon melontaan menee energiaa.
Kyyner- ja polvitaipeissa on myös prässätyt taitokset jotka myötäilevät käsien ja jalkon liikettä, ja puku ei mene taipeissa ruttuun.
Kylkiluiden kohdalla on Comfort Zone alueet, johon on lisätty tuplakerros NaturalPrene materiaalia. Tämä pehmentää kylkiluihin kohdistuvaa painetta meloessa merkittävästi! Jokainen surffausta kokeillut tietää miltä kylkiluut tuntuu ensimmäisen sessarin jälkeen!

Picture Organic Clothing NaturalPrene tuotevalikoimasta löytyy miehille 4/3mm chest zip ja 3/2mm zip free, pitkät puvut ja 2/2mm lyhyt puku. Sekä lisäksi 1,5mm NaturalPrene paita sekä CE Impact liivi wakeboardaukseen.
Ja naisille valikoimassa on 3/2mm pitkä puku ja 2/2mm bombshell (pitkät hihaht, lahkeeton) sekä 1,5mm NaturalPrene paita.
Picture miesten puvut
Picture naisten puvut

Pukujen mitoituksessa on otettu mallia erittäin paljon märkäpukujen markkinajohtajasta eli Rip Curl:sta. Eli jos tiedät minkä kokoinen märkkäri sulle menee Ripin puvuista, niin osaat valita myös Picturen puvun!

Eli ei muuta kuin puvun ostoon ja nappaamaan kevät aallot rannikolta tai ensimmäiset vedot kaapeli wake parkeista!

Sweet Spotin lisäksi, Picture Organic Clothing märkäpuvut löydät Helsinki Surf Shop:sta sekä Rautio Sports:sta

Miko Ratavaaran Ukkohalla Cable Park edit!

Vaikka Lapissa laskukelit onkin tällä hetkellä parhaimmillaan, niin Etelä-Suomessa sää alkaa muuttumaan kesäiseksi. Toinen varma kevään/kesän merkki on wakeboardaajien viime kesän matskuista tehdyt editit!

Sain tänään meidän Mikolta viestin, että nyt olis taas materiaalia interwebsissä, ja kyllähän on kova pätkä!! Ei muuta kun fiilistelemään ja samalla voi aloittaa valmistautumisen ensi kauteen laittamalla varusteet kuntoon.

Meillä on kaikki viime kesän Jetpilot wakevarusteet sekä Reckless dekit erittäin hyvissä alennushinnoissa! Tilaa äkkiä niin saat omas.

Wakevarusteet

Reckless waket

Picture Organic Clothing, Iceland ProKnit takki

Picture Organic Clothing voitti viidennen kerran peräkkäin ISPO Gold Winner palkinnon, innovaatio ja kestävän kehityksen kategoriassa! Tällä kertaa palkinnon sai Picture Iceland ProKnit takki.

ISPO on maailman isoin talviurheilu ja outdoor-alan messu, ja se järjestetään vuosittain Munchenissä, Saksassa. ISPO on ammattimessu, eli sinne ei saa lippua muuten kuin työskentelemällä yrityksessä, joka toimii jollain tapaa alalla. Merkit esittelevät messuilla seuraavan kauden mallistojaan ja uusia innovaatioita. Tänä vuonna messuilla oli yli 85 000 kävijää.

Picture patentoi ProKnit kangas teknologian, joka tulee olemaan erittäin suuressa roolissa tulevaisuuden outdoor- ja laskuvaatteissa. Tähän asti kaikki ulkoiluvaatteet on valmistettu kudotusta kankaasta. Picture haastaa tämän ajatuksen ja alkaa valmistaa vaatteita myös neulotusta kankaasta. Neulottu kangas on erittäin rohkea ja innovatiivinen valinta materiaaliksi. Se mahdollistaa tuotteisiin aivan uusia ominaisuuksia. Alla listaus keskeisimmistä uusista ominaisuuksista.

– Hengittävyys
ProKnit Series on siis neulottua kangasta perinteisen kudotun sijaan. Polyesterlanka neulotaan siis villapaidan tapaan. Kun kangas neulotaan, voidaan lankaan tehtävien silmukoiden kokoa muuttaa kankaan eri alueilla. Tämän tekniikan avulla takkiin voidaan siis rakentaa paremmin hengittäviä alueita esim. selkään sekä kainaloihin, ja etupuolelle voidaan rakentaa tiiviimpi kangas joka pitää paremmin tuulta.

– Istuvuus
Kudotussa kankaassa materiaalin venyvyys saadaan aikaan vain elastaania lisäämällä polyesterlangan sekaan. Neulotussa kankaassa on luonnostaan venyvyyttä 1,5 kertaisesti kudottuun verrattuna. Tämä venyvyys antaa laskettelijalle/lumilautailijalle sekä ulkona liikkujalle kaikista parhaan istuvuuden sekä vapauden liikkeelle. Takissa on myös erittäin vähän saumoja, joka edesauttaa niin istuvuutta kuin vedenpitävyyttäkin.

– Vedenpitävyys ja PFC-kemikaalivapaa pinnoite.
Vaikka kangas on rakenteeltaan erittäin harvaa ja iso aukkoista jollain alueilla, on takki vedenpitävä sen kalvon ansiosta. Takissa on Picturen oma R-PET 25K/20K kalvo.
Yksi Picturen koko ensi talven malliston isoin asia ja uudistus on 100% PFC-kemikaalivapaa vettähylkivä pinnoite, Teflon EcoElite, jonka on kehittänyt firma nimeltä Chemours.
PFC-kemikaalit ovat ympäristölle erittäin vaarallisia ja auheuttavat myös ihmiselle syöpää.

– Kulutuskestävyys
Takki on suunniteltu ”Body mapping” idealla, eli takissa on eri paksuista materiaalia eripuolilla takkia. Esimerkiksi hartioiden ja niskan alueella on paksumpaa kangasta, jotta se kestää paremmin hankausta esim. repusta. Keskiselässä ja kainaloissa on taas ohuempaa kangasta jotta se hengittää paremmin kun kehosi kuumenee.

– Eko konsepti ja sertifikaatit
Iceland ProKnit takki on valmistettu 100% kierrätysmuovista valmistetusta polyesteristä. Kangas on Greenplus ja Bluesign hyväksytty sekä 100% PFC-kemikaalivapaa.

Picturen Iceland ProKnit takki tulee markkinoille ensi syksynä, löydät sen myös Sweet Spotin valikoimasta!

Picture Organic Clothing on erittäin ylpeä kaikista tuotteistaan sekä innovaatioistaa. Picture haluaa olla myös alalla edelläkäviä ja siksi Picture käyttää ensimmäisenä merkkinä maailmassa koko mallistossaan PFC-kemikaalivapaata vettähylkivää pinnoitetta. Toivottavasti myös muut merkit seuraavat perässä, koska PFC-kemikaalit ovat erittäin vaarallisia niin luonnolle, kuin myös ihmisille ja eläimille.

Black Strap huput ja huivit

Black Strap on jenkkiläinen merkki joka valmistaa erittäin teknisiä ja tyylikkäitä facemask-tuotteita. Valikoimasta löytyy balaclava huppuja, normaaleja huppuja, sekä isoja huppuja joita voit käyttää myös kypärän päällä. Näiden lisäksi valikoimata löytyy myös tuubihuivit ja bandanahuivit. Kaikista malleista on saatavilla myös lasten koot.

Black Strap on tunnettu näyttävistä printeistä sekä todella hyvin toimivasta materiaalistaan. Printti vaihtoehtoja löytyy yksivärisistä aina todella monivärisiin vaihtoehtoihin, sekä camo printteihin.
Materiaali on erittäin tekninen ja se pysyy kuivana koko rinnepäicän ajan vaikka sen läpi hengitetään, eikä se jäädy kiinni kasvoihin. Materiaali ei myöskään ala haisemaan kun sen läpi hengittää. Materiaalia voi käyttää myös laskulasien ja silmälasien pyyhkimiseen, joten se on täydellinen valinta rinteeseen.

Tuotteet on suunniteltu niin että ne ovat erittäin monikäyttöisiä sekä toimivia myös kypärän alla. Kaikki saumat on sijoitettu niin että ne eivät ala painamaan missään olosuhteissa.

Uusi kausi Who is JOB sarjasta.

Who is JOB 6.0:sta tuli ensimmäinen jakso Youtubeen, ja jaksossa surffataan jokea sekä leikitään flättipäivänä vinssillä. Sekä surffataan todella isoja shorebreak aaltoja!

Melko mukavan näköistä elämää Hawajilta ja joka päivään liittyy jotain vesiurheilua.

Santtu Sanderin klippi CWC tripiltä.

Laitetaas viileeseen maanantaihin vähän lämpösempää fiilistä! Meidän tiimi wakeboardaaja Santtu Sander kävi viime talvena vetämässä kuukauden reissun CWC parkissa Filippiineillä. Eli sama mestä missä myös Miko Ratavaara kävi talvella, Mikon video julkaistiin jo aikasemmin meidän sivuille. Myös se kannattaa tsekata uudestaan niin saa aurinkoisempaa fiilistä pilviseen päivään.
Mikon, Rails Please, video
Mestat WCW:ssä on viimesen päälle ja on myös Santtu kovassa iskussa, niin kuin videolta näkyy!

Santulla videolla Jetpilot Nighthawk Addict liivit. Itelles saat tilattua samat liivit meidän verkkokaupasta! Väreina musta ja valkoinen.
Jetpilot Nighthawk Addict musta
Jetpilot Nighthawk Addict valkoinen

Tälle kesälle Santtu valkkas Jetpilotin liivi valikoimasta C4 Firefurr liivin. Joka onkin erinomainen liivi Suomen olosuhteisiin. Liivi lämpiää todella hyvin Firefurr materiaalin ansiosta, eli viileänäkin päivänä pystyt olemaan vedessä pitempään kun paikat pysyvät lämpimänä.
Myös C4 liivi löytyy tottakai Sweet Spotin nettikaupasta!
Jetpilot C4 Firefurr

Maailmanmestari Eli Kemnitz näyttää miten freestyle jettiä käskytetään.

Eli Kemnitz työskentelee päivät rakentaen ja huoltaen muiden jettejä, iltaisin mies suuntaa veteen omalla jetillä ja jälki on vähintäänkin jäätävää.

Jettitaidot tuntuu kulkevan Kemnitzien suvussa. Eli:n veli voitti aikasemmin freestyle jetteilyn maailmanmestaruuden ja siitä syttyä hänen oma innostus treenaamiseen. Kemnitzin veljekset rakentavat jettien rungot itse ja valmistavat niitä myös muille. Jettien hinnat ovat 30 000-40 000 dollaria, joten aivan halpaa käsityöstä ei ole kysymys.
Ja uhrauksiakin on tehty, autot on myyty että jettiin saadaan ostettua moottori. Mutta ajettavuus ja tuntuma freestyle hommaan näyttää olevan todella hyvä, kuten videosta näkyy!

Jetpilotin liivit auttavat toki hommassa paljon, ja niinpä myös Eli Kemnitz luottaa niihin! ;)

Tästä pääset tilaamaan itsellesi Jetpilotin liivit ja voit alkaa tykittääm samoja temppuja omalla jetillä!
Jetpilot jettiliivit